Waarom artsen enthousiast zijn over thuistherapie voor artroseklachten!

De meest voorkomende gewrichtsaandoening is artrose. Liefst 80% van de bevolking krijgt er vroeg of laat mee te maken. De gevolgen van artrose zijn echter niet te onderschatten en hebben een enorme impact op het dagelijkse leven van de patiënt. Al kan de juiste thuistherapie gelukkig wel een wereld van verschil maken zeggen artsen.

Artrose is een degeneratieve aandoening van een of meerdere gewrichten die onomkeerbaar is. Gaandeweg verergeren de artroseklachten als stijfheid en pijnlijke gewrichten en lukt het velen uiteindelijk niet meer om eenvoudige bewegingen te doen. Hierdoor nemen veel patiënten vroeg of laat hun toevlucht tot (zware) medicatie om de pijn te verlichten en het leven ietwat dragelijker te maken.

De gevolgen van pijnmedicatie

Dat pijnmedicatie niet de meest aangewezen oplossing is voor pijnklachten door artrose, is echter al meermaals aangehaald door artsen. De neveneffecten en gewenningseffecten van pijnmedicatie zijn namelijk niet te onderschatten. Heel wat gezondheidsproblemen zoals hart-, maag- en slaapproblemen worden gelinkt aan deze pijnmedicatie. Veel artsen wijzen er ook op dat de neveneffecten van pijnmedicatie vaak zelfs erger zijn dan het oorspronkelijke probleem.

Doeltreffende ultrasoon therapie

Steeds meer artsen en professionals in de fysio- en revalidatiegeneeskunde raden daarom natuurlijke oplossingen aan die het gebruik van (zware) pijnmedicatie overbodig maken. Een doeltreffende oplossing is ultrasoon therapie, een beproefde methode die werkt met behulp van geluidsgolven van verschillende frequenties die het lichaam binnendringen en omgezet worden in warmte waardoor de pijn bij de patiënt verlicht wordt. Tot voor kort was deze therapie uitsluitend mogelijk onder begeleiding van medische professionals, gewoonweg omdat de apparatuur hiervoor een zeer hoge kostprijs – minstens 15.000 euro – heeft. Dankzij verschillende innovaties is ultrasoon therapie nu ook beschikbaar voor thuisgebruik met behulp van de Local Applicator.

Veilige thuistherapie

Het werkprincipe van de Local Applicator is identiek aan de gekende ultrasoon therapie. Met dit toestel kun je thuis veilig pijnlijke plekken onmiddellijk verlichten, zonder enige nevenwerkingen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om de zelf genezende processen te activeren om ontstekingen sneller te doen genezen of kan het ook preventief gebruikt worden. De Local Applicator verzekert je dus van een veilige fysiotherapeutische behandeling die betaalbaar is en op eender welk moment van de dag toegepast kan worden naargelang jouw behoeftes. Dankzij het enthousiasme van de artsen over deze thuistherapie, kan elke patiënt het voortaan ook gratis gedurende 30 dagen testen. Zo kunnen ook artrosepatiënten weer pijnloos door het leven gaan en de vrijheid hebben om hun leven te leiden zoals zij dat willen.

Greet Durwael getuigt: “Dankzij ultrasoon therapie hoef ik niet langer met pijn te leven”

“Sinds een hele tijd heb ik een chronische ontsteking aan mijn beide knieën in de aanhechting van de spieren, zowel aan de binnen- als buitenkant. Ik had veel moeite om gewoon rond te wandelen en had last van een uitstralende pijn naar de onderkant van mijn benen toe. Aangezien ik op zoek was naar een langdurige oplossing, namen we contact op met Home Health Products om te weten of deze therapie mij kon helpen. We kregen meer informatie over ultrasone therapie en de Local Applicator.

We kregen tevens de kans om het toestel 30 dagen uit te testen, zodat ik het effect op mijn klachten kon ervaren. Ik merkte snel dat de uitstralende pijn in mijn benen sterk verminderde, waardoor ik terug in huis kon rondlopen. Dit ervaar ik echt als een vrijheid! Ik gebruik de Local Applicator nu één à twee keer per dag, vooral ‘s ochtends. Ultrasone therapie helpt mij dus echt voor de ontstekingspijn in mijn beide knieën. Ik ben zo tevreden dat ik het aan iedereen aanbeveel en dat ik mijn verhaal wou delen met andere lotgenoten om ze zo te kunnen helpen, indien gewenst kan iedereen mij hier over zelfs telefonisch contacteren: 0497 40 48 24″

Bron : NIEUWSBLAD.be

 

ADVERTENTIE